Warme paksoisalade

Voor 4 personen

–          1 bosje paksoi (ongeveer 370g)

–          2 el pindaolie

–          3 tl geraspte verse gemberwortel

–          2 tenen knoflook, fijngehakt

–          2 tl suiker

–          2 tl sesamolie

–          2 el sojasaus

–          1 el citroensap

–          2 tl geroosterde sesamzaadjes

Snijd de uiteinden van de paksoi en snijd de bladeren doormidden. Stoom ze 2 min tot ze net slap worden.

Verhit een steelpannetje tot het heel heet is, doe de pindaolie erin en beweeg de pan zodat deze overal met olie bedekt is. Doe de gember en de knoflook erin en roerbak 1 min. Voeg de suiker toe met de sesamolie, sojasaus en citroensap en laat alles heet worden.

Schik de paksoi op een dienschaal en schenk de hete dressing eroverheen. Voeg naar smaak zout en peper toe en strooi er ten slotte de sesamzaadjes overheen.

(Uit: Supersalades bij Terra uitgeverij)

Advertenties