Spinazie- linzensoep

Voor 6 personen

–          200g spinazie

–          200g rode linzen

–          2 el olijfolie

–          1 el gemalen komijn

–          1 el gemalen korianderzaad

–          1 el gemalen kurkuma

–          1 tl gemalen kruidnagel

–          1 tl kaneel

–          1ui, fijngesneden

–          4 tenen knoflook, fijngesneden

–          5 tomaten, ontveld, zaad verwijderd en klein gesneden (of 400g tomatenblokjes uit blik)

–          1 tl tomatenpuree

–          400ml kokosmelk

–          Flink bosje koriander

–          Citroensap naar smaak

Verwijder de steeltjes van de spinazie en snijd het blad fijn.

Zet de linzen op met 1,5l water. Breng ze aan de kook en laat ze op een laag vuur in 15-20min net gaar worden.

Verhit de olie in een koekenpan en roerbak hierin alle specerijen. Voeg de uit en knoflook toe en bak ze tot ze glazig zijn.

Voeg het uien-specerijenmengsel toe aan de pan met linzen. Voeg de tomaten, tomatenpuree en kokosmelk toe. Laat de soep nog 15 min zachtjes trekken.

Voeg de spinazie toe en laat deze in enkele minuten slinken. Neem de pan van het vuur en voeg de koriander en het citroensap toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.

(Uit: Vers uit de tuin van Sarah Raven)

Advertenties