Salade van tuinbonen met munt en spek

Voor 4 personen

–          600g tuinbonen

–          250g casselerrib of pancetta

–          1 el olijfolie

–          ½ krob sla, in dunne reepjes gesneden

–          2 royale handenvol munt, gescheurd

–          4 stukken plat Turks brood

Voor de dressing

–          1 ½ tl dijonmosterd

–          1 tl suiker

–          2 el wittewijnazijn

–          3 el olijfolie, extra vergine

Kook de bonen in een pan gezouten kokend water in 2-3 min gaar. Laat uitlekken, spoel af onder de koude kraan en pel (eventueel) het buitenste velletje eraf.

Snijd de casselerrib of pancetta in blokjes van 2cm. Verhit de olie in een koekenpan met zware bodem en bak het spek rondom bruin in ongeveer 3-4min. Meng het in een schaal met de bonen, sla en munt.

Meng de mosterd, azijn en suiker in een kommetje en klop de olie erdoor. Breng de dressing op smaak met een beetje zout en peper. Leg hoopjes salade op lichtgeroosterd Turks brood, druppel er dressing overheen en dien op.

(Uit: Supersalades bij Terra uitgeverij)

Advertenties