Roergebakken tofu, paksoi en oesterzwammen in zwarte-bonensaus

Voor 2 personen

–          1 el plantaardige olie

–          60g oesterzwammen

–          200g paksoibladeren, losgehaald

–          200g verse tofu, in blokjes van 2cm

–          2dl kokende groentebouillon

–          1 el maïzena glad geroerd met 2el koud water

Voor de zwarte bonensaus

–          1 el gefermenteerde zwarte bonen

–          2 el lichte sojasaus

–          1 el shaohsing rijstwijn of droge sherry

–          2 tenen knoflook, geplet en fijngesneden

–          1 rode chilipeper, van zaad ontdaan, fijngehakt

Pureer de ingrediënten voor de saus in een keukenmachine niet al te glad – hij moet nog enigszins grof zijn.

Verhit een wok op hoog vuur en doe er de olie in. Voeg de paddenstoelen, paksoi en verse tofu toe en roerbak korter dan 1 minuut.

Giet de saus erbij en roerbak rustig, laat de tofu niet in kleine stukjes breken.

Voeg de bouillon toe en breng hem aan de kook. Roer er voor een iets gebonden saus de aangemengde maïzena door en laat hem 1 min koken.

Schep de roerbak op een grote schaal, bestrooi met koriander en geef er jasmijnrijst bij.

(Uit: CHINA modern van Ching-He Huang)

Advertenties