Gekruide aubergine-salade

voor 6-8 personen

–          3 aubergines (ongeveer 1kg)

–          3 el extra vierge olijfolie

–          1 grote ui

–          2tl komijnzaad

–          2tl korianderzaad

–          1tl pimentbessen

–          1 anijsster

–          1tl kaneel

–          1tl paprikapoeder

–          5 middelgrote tomaten, ontveld of 1 blik tomatenstukjes van 400g

–          1 flinke handvol koriander, grof gesneden

–          1 flinke handvol munt, grog gesneden

Verwarm de oven voor tot 200°C.

Snijd de aubergine in blokjes van 1cm. Sprenkel er 2 el olijfolie over en rooster de blokjes ongeveer 30min in de voorverwarmde oven (de olijfolie geeft er echt meer smaak aan, gebruik dus olijfolie van goede kwaliteit). Rooster de blokjes tot de randen beginnen te verschroeien.

Bak intussen de ui in de rest van de olie glazig en zacht. Rooster in een andere pan enkele minuten de komijn- en korianderzaadjes, de anijsster en het piment tot er rook afkomt. Maal de kruiden tot een grof poeder in een kruidenmolen of gebruik een vijzel. Voeg de geroosterde kruiden bij de ui, dan het kaneel- en paprikapoeder en ten slotte de gebakken aubergines en tomaten. Kook het mengsel 20-30 min op een laag vuur.

Neem de pan van het vuur als het tomatensap sterk geslonken is en rood de verse kruiden erdoor.

Lekker met komkommerraïta en naan.

(Uit: Vers uit de tuin van Sarah Raven)

Advertenties