Gebakken venkel met kerstomaatjes en olijven

Voor 6 personen

–          2 venkelknollen

–          25 kerstomaatjes

–          1 handvol zwarte ontpitte olijven

–          1 klein handje verse tijm, alleen de blaadjes

–          2 teentjes knoflook, gepeld, in dunne plakjes gesneden

–          zeezout en zwarte peper uit de molen

–          olijfolie extra vierge

–          1 wijnglas witte wijn of Pernod of bouillon

–          2 klontjes boter

Haal de pluizige toppen van de venkel af, snijd ze fijn en doe ze in een ovenschaal. Snijd de knollen venkel in kwarten en de kwarten weer doormidden. Laat ze in gezouten kokend water 10 minuten koken.

Verwarm, terwijl de venkel staat te koken, de oven voor op 220°C.
Haal na 10 minuten de venkel met een schuimspaan uit de pan en doe ze in de ovenschaal. Voeg de tomaatjes, de olijven, tijm en knoflook toe en strooi er peper en zout over.
Giet er 2 scheuten olijfolie over en meng alles. Verdeel de wijn en boter over de groenten.
Zet 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

(recept van Jamie Oliver)