In de oven gebakken frittata met wintergroenten

IMG_2932Voor 4-6:

– ongeveer 600 g gemengde wintergroenten, zoals sjalotjes of uien, wortels, pompoen, pastinaak, knolselder, bietjes, aardappels

– 1 grote teen knoflook, fijngesneden

– 3 el koolzaad- of olijfolie

– 7 grote of 8 middelgrote eieren

– handje gemengde kruiden, zoals krulpeterselie, bieslook en tijm, fijngesneden

– ongeveer 20 g Parmezaanse, harde geiten- of andere kaas met volle smaak, geraspt

– zeezout en versgemalen zwarte peper

 

Verwarm de oven voor op 190°C. Bereid intussen de groenten: pel sjalotjes of uien en snij ze in vieren of dikke ringen; schil wortels en snij ze in plakjes van 5 mm; schil de pompoen, verwijder het zaad en snij in blokjes van 2-3 cm; schil de pastinaak, knolselder, aardappels en bietjes en snij ze in blokjes van 1-2 cm.

Doe alle groenten in een ovenschaal van ongeveer 23 x 23 cm. Voeg de knoflook, olie en flink wat zout en peper toe en vermeng alles goed. Zet 40 minuten in de oven, roer halverwege een keer door, tot alle groenten gaar zijn en beginnen te karamelliseren.

Klop de eieren los met de kruiden en nog wat zout en peper. Haal de schaal uit de oven, schenk de eieren over de groente en verdeel de geraspte kaas erover. Zet nog 10-15 minuten in de oven, tot het ei gestold is en de bovenkant begint te bruinen. Als je een grill hebt, kun je die gebruiken om de bovenkant wat sneller te laten kleuren.

Laat iets afkoelen en laat de frittata uit de schaal op een bord of snijplank glijden. Dien warm of koud op. Dit is perfect lunchtrommelmateriaal.

 

(Uit: Vegi